Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fideszes cégek nyelik be az állami hirdetések háromnegyedét
  2012-12-20 07:19:41, csütörtök
 
  Fideszes cégek nyelik be az állami hirdetések háromnegyedét
2012, december 19 - 19:07


képAz állam 2012-ben több mint 11 milliárd forintot költött médiafelületek vásárlására. A Kreatív Online gyűjtéséből kiderül, a pénzek többsége a Simicska-Nyerges duó érdekeltségeinél landol, miközben a közbeszerzési piac látványosan zsugorodik.

2011-ben Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly és Liszkay Gábor médiabirodalma összesen 25,7 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, és 3,7 milliárd forintos nyereséget könyvelhetett el. Bár a 2012-es adatok még csak részben állnak rendelkezésre, az már most megállapítható, hogy a fideszes holdudvar közpénzzel való kitömése zavartalanul folyik tovább.

A pazarlás csúcsa 2008-ban volt, amikor az állam listaáron közel 25 milliárdot költött médiavásárlásra. Míg azonban 2009-ben a kiírt közbeszerzéseken átlag 3,6 ügynökség indult, ez 2012-re 1,9-re csökkent, ha pedig a Főtáv Zrt kilenc konzorciumát egynek számoljuk, az arány mindössze 1,4. A két vezető ügynökség összesen 77 százaléknyi közbeszerzést nyert el, vagyis az állami megrendelések több mint háromnegyedét.

Ez a két cég az Inter Media Group Kft. (IMG) és a Bell & Partners Kommunikációs Ügynökség. Az előbbi végezte többek között a Magyar Turizmus Zrt. belföldi kampányát (1,5 milliárd forint), a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap reklámját (1,5 milliárd forint), a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Széchenyi Tervének marketingjét (1 milliárd forint), valamint a Miniszterelnökség ,,rendes", illetve IMF elleni propagandáját (734 millió forint).

Közterület, rádió, nyomtatott sajtó

2012 első felében a közterületi hirdetések 69 százaléka Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös cégéhez, a Publimonthoz folyt. A fiúk már tavaly sem zártak rossz évet: idén egymilliárd forintos osztalékot fizettek ki egymásnak. A piac 11 százalékát a Fonyó Károly résztulajdonában álló Euro-AWK kebelezte be, 8 százalék jutott Somogyi Miklós boltjának, a Mediacontactnak. A közterületi hirdetések piacán eddig egyeduralkodó, pikszisből kiesett, osztrák Raiffeisen-csoporthoz tartozó EPA Mediának mindössze 4 százaléknyi megrendelés jutott. A fideszes érdekeltség összesen: közel 80 százalék.

A kereskedelmi rádiók terén is hasonló a helyzet. A Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Class FM a kormányváltás óta 66 százalékot, az idén indult - szintén Nyergeshez köthető - Music FM 6 százalékot harapott ki a tortából. 2012 első felében az előbbi 59 százalék, az utóbbi 19 százalék állami hirdetést kapott. A fideszes érdekeltség összesen: 78 százalék. (A Liszkay-érdekeltségű Lánchíd Rádió nélkül.)

A négy legtöbb megbízást szerző nyomtatott sajtótermék szintén fideszes üzletemberek tulajdonában van. Fonyó Károly Metropolja 44, Liszkay Gábor és Simicska Lajos Magyar Nemzete 17, Nyerges Zsolt és Liszkay Gábor Heti Válasza 5, Széles Gábor Magyar Hírlapja 5 százaléknyit kapott az állami hirdetésekből. A fideszes érdekeltség összesen: 71 százalék. (Vitézy Tamás Helyi Témája és Bencsik András Demokratája nélkül.)

Narancsos arcképcsarnok

A Kreatív Online és az Átlátszó összegyűjtötte azokat a fajsúlyosabb vállalkozókat, akik a Fidesz gazdasági holdudvarát alkotják, és meghatározó befolyással bírnak a hazai médiában (is). Ezekből válogattunk.

Fazekas CsabaFazekas Csaba: A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó televíziós gyártócég, a Hung-Ister Zrt. jelenlegi vezérigazgatója mindössze három hónapig volt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, de jelentős tévés múlttal rendelkezik. Korábban a Hír TV vezérigazgatója volt, dolgozott az HBO produkciós igazgatójaként és egy ideig ő volt a Hungexpo Reklám Rt. elnök-vezérigazgatója is. A televíziós műsorgyártó-piacon az elmúlt években piacvezetővé előlépett Hung-Ister legnagyobb megrendelője ma az MTVA és a Szerencsejáték Zrt.

Fonyó Károly: A Simicska-Nyerges-féle médiabirodalom fő stratégája, igazán nagy játékossá akkor vált, amikor tavaly felvásárolta a Metropol ingyenes napilapot. Az Euro AWK nevű közterületi cég kisebbségi tulajdonosa, valamint a Simicska-érdekeltségbe tartozó Mahir Cityposter vezető tisztségviselője. A ,,kemény, de korrekt, német típusú üzletemberként" jellemzett Karl Fonyó szenvedélyes vitorlázó, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségi tagja, emellett az MKB Veszprém kézilabdacsapatának elnökségi tagja.

Győri TiborGyőri Tibor: A Hung-Ister Zrt. igazgatósági tagsága után előbb miniszterelnöki tanácsadó, majd ,,Orbán személye körüli" államtitkár lett. A pletykák szerint Simicska Lajos vitte be a Fideszbe a kilencvenes évek elején, később a Mahir Lapkiadó elnöke, majd a Mahir Rt. vezérigazgatója, végül Orbán tanácsadója lett. Vezette a párt gazdasági tanácsadó testületét, de szerepet vállalt a Nézőpont Intézet létrehozásában is. A Miniszterelnökség jogi ügyeiért felelős Győri Tibor gazdagságát jelzi, hogy vagyonnyilatkozatához pótlapokat kellett illeszteni, hogy kiférjenek a tulajdonában lévő ingatlanok.

Habony ÁrpádHabony Árpád: Az egykori bútorrestaurátor 2002-ben tűnt fel a Fidesz közelében, részt vett Schmitt Pál főpolgármesteri kampányában, majd Deutsch Tamás ajánlására a párt vezetősége mellett kezdett el dolgozni. Feladata Orbán Viktor imázsának újjáépítése volt az öltözködéstől kezdve a beszédstíluson át az új kommunikációs csatornák használatáig. Habony azóta is a miniszterelnök tanácsadója, de 2005 és 2006 között a Nézőpont Intézet ügyvezetője is volt. Összekötő ember a kormány és annak agytrösztje, a Századvég Alapítvány között. Jó emberi kapcsolatot ápol Rogán Antallal, az utóbbi napokban a bulvárlapok címoldalára került Kapocs Zsókával való állítólagos szakításuk miatt.

Liszkay GáborLiszkay Gábor: A jogászból lett főszerkesztő Simicska Lajossal közösen tulajdonolja a Magyar Nemzetet és Hír Tv-t, illetve Nyergessel Zsolttal a Lánchíd Rádiót. A B-Reklámon keresztül a Mahir cégcsoport résztulajdonosa.

Nagy Ajtony Csaba: 2010 novemberében lépett a magyar médiapiac porondjára, amikor az alkotmánybíróvá választott Stumpf István eladta a részesedését az Infocenterben. A Nyerges tulajdonába tartozó Advenio Zrt. igazgatósági tagja, ügyvédként korábban képviselte a Mahirt és a Hír Tv-t is. 2005-től a Pro-Aurum Zrt. felügyelőbizottsági tagja.

Nyerges ZsoltNyerges Zsolt: A Fideszhez nem sokkal a kormányváltást megelőzően csapódott vállalkozó, aki első milliárdját malomiparban szerezte. 2009-ben az Advenio Zrt.-n keresztül frekvenciát lobbizott ki a Class FM-nek, érdekeltségébe tartozik még a Lánchíd Rádió, valamint a Music FM. A Fellegi Tamástól megörökölt Infocenteren keresztül ott van a Heti Válasz mögött, de próbálkozott (sikertelenül) az RTL Klubnál és annak gyártócégénél, az IKO-nál is. Rövid ideig a kereskedelmi csatorna igazgatótanácsi tagjai is volt.

Patonai Péter: Az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója. 2010 júliusában többségi tulajdonrészt szerzett az Inter Media Groupban (IMG). Az A38 bulihajót üzemeltető Zászlóshajó Kft. tulajdonosa a Tramite nevű cégen keresztül.

Schváb ZoltánSchváb Zoltán: A Közgép egykori építési, tervezési és vasúti igazgatója, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára. A közlekedési törvény 2010-es módosításával előkészítette a közterületi reklámpiac Fidesznek kedvező átalakítását.

Simicska LajosSimicska Lajos: Nyerges Zsolt mellett a fideszes médiabirodalom mindenható ura. A Közgép és 2011. október óta az Euro Publicity reklámügynökség tulajdonosa. A Mahir Zrt. vezérigazgatója, és a médiaholding 50 százalékos tulajdonosa is a Magyar Nemzetet kiadó B-Reklámon keresztül. Céges érdekeltségét még felsorolni is nehéz, a Pro Aurumon keresztül a Hír Televízió és a Magyar Nemzet résztulajdonosa.

Somogyi Miklós: 2012 novemberéig az Inter Media Group ügyvezető igazgatója, a Copthorne nevű offshore cégen keresztül a Mediacontact társtulajdonosa. A mérnök végzettségű Somogyi 2010 júniusa óta a Magyar Közterületi Média Szövetség elnöke, Felvidéken is épített reklámok közzétételére alkalmas buszmegállókat, ezeket később eladta az Euro AWK-nak. 2010 nyarától a CEMP-től megvásárolt optimalizáló cég, az Adverter tulajdonosa is. Szintén nagy vitorlás.

Széles GáborSzéles Gábor: A Videoton Holding tulajdonosa 2005 januárjában alapította meg az Echo Tv-t működtető ECHO Hungária Tv Zrt.-t, majd 2006-ban megvette a Magyar Hírlapot is, amivel az addig liberális jobboldali fordulatot vett. A Napi Gazdaság 2012-ben a 9. leggazdagabb magyarként mutatta be, 79 milliárd forintos vagyonával.

Tóth Marianna: A Fidesz-közeli cégek pénz- és hitelügyeit régóta kezelő háttérember, szinte az összes eddig felsorolt cégben ügyvezetői, pénzügyi vezetői, tulajdonosi, igazgatótanácsi vagy felügyelőbizottsági jogkört töltött be.

Tóth OrsolyaTóth Orsolya: Jogász, 2010 novemberétől az Inter Media Group operációs igazgatója, 2012 novemberétől, Somogyi Miklós lemondása óta annak ügyvezető igazgatója. A Kreatív Online a magyar reklám- és médiapiac tíz legbefolyásosabb személye közé sorolja.

Vámos Attila: 2009 novembere óta a Simicska-Nyerges társtulajdonú Publimont és A-Plakát ügyvezetője, korábban megfordult a Viszkei-testvérek által alapított, később Simicska tulajdonába került Euro Publicity és a Vivaki (akkor még Zenith Optimedia) ügyvezetői székében is. Édesanyja, Vámos Balázsné 2011 augusztusa óta az IMG pénzügyi igazgatója.

Viszkei András: A kormányváltás közbeszerzéseket sorra nyerő Bell & Partners tulajdonosa és ügyvezetője. Alapítója az Euro Publicity közterületi cégnek, amelyet előbb a Simicskához és Nyergeshez közel álló svájci üzletember, Walter Hediger vásárolt meg 2008-ban, majd 2011 októberében Simicska Lajos száz százalékos tulajdonába került.

Viszkei Márton: Öccsével nagyjából párhuzamos karriert írt le: a Bell & Partners és az Euro Publicity társalapítója, többször ügyvezetője. 2012 januárjában azonban hirtelen már a BKV Értékesítési Osztályának munkatársaként találjuk, ahol a BKV tájékoztatása szerint 2010 júniusában állt alkalmazásban. A BKV Értékesítési Osztálya írta ki a közlekedési vállalat felületeinek reklámgazdai tevékenységéről szóló pályázatot, amelynek feltételei kizárták a korábbi ügyfelet, a Peront, valamint az ESMA-t és az EPA Mediát is. Akkor csupán két induló felelt meg a kiírásnak, a Publimont, valamint az Euro AWK. A törvénytelen közbeszerzést a sértettek megtámadták a Közbeszerzési Hatóságnál, és nyertek.

Vitézy TamásVitézy Tamás: Előbb a Reform hetilap újraindításával próbálkozott, majd 2004-ben megalapította a Théma Lapkiadót, amely a Helyi Téma országos, ingyenes hetilapot jelenteti meg, közel 700 ezres példányszámban. Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának nagybátyja.

kreativ.hu nyomán: barikad.hu


http://barikad.hu/fideszes_cegek_nyelik_be_az_allami_hirdetesek_haromnegyedet-201 21219
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közbeszerzéseken, érdekeltségeinél, tisztségviselője, legbefolyásosabb, közbeszerzéseket, bútorrestaurátor, résztulajdonában, vezérigazgatója, résztulajdonosa, társtulajdonosa, miniszterelnöki, reklámügynökség, mediacontactnak, tevékenységéről, médiavásárlásra, igazgatótanácsi, főpolgármesteri, újraindításával, alkotmánybíróvá, médiabirodalma, médiafelületek, médiabirodalom, buszmegállókat, érdekeltségébe, létrehozásában, miniszterelnök, szerencsejáték, munkatársaként, példányszámban, megállapítható, beszédstíluson, üzletemberként, kormányváltást, igazgatójaként, összegyűjtötte, kommunikációs, állami hirdetések, pénzek többsége, közbeszerzési piac, 2012-es adatok, fideszes holdudvar, pazarlás csúcsa, állam listaáron, kiírt közbeszerzéseken, arány mindössze, állami megrendelések, előbbi végezte, közterületi hirdetések, fideszes érdekeltség, kereskedelmi rádiók, idén indult, négy legtöbb, Kreatív Online, Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly, Liszkay Gábor, Főtáv Zrt, Inter Media Group Kft, Partners Kommunikációs Ügynökség, Magyar Turizmus Zrt, Vagyonkezelő Alap, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Széchenyi Tervének, Somogyi Miklós, Class FM, Music FM, Liszkay-érdekeltségű Lánchíd Rádió, Fonyó Károly Metropolja, Simicska Lajos Magyar Nemzete, Liszkay Gábor Heti Válasza, Széles Gábor Magyar Hírlapja, Vitézy Tamás Helyi Témája, Bencsik András Demokratája, Fazekas CsabaFazekas Csaba, Hung-Ister Zrt, Hungexpo Reklám Rt, Szerencsejáték Zrt, Euro AWK, Mahir Cityposter, Karl Fonyó, Magyar Vitorlás Szövetség, Győri TiborGyőri Tibor, Mahir Lapkiadó, Mahir Rt, Nézőpont Intézet, Győri Tibor, Habony ÁrpádHabony Árpád, Schmitt Pál, Deutsch Tamás, Feladata Orbán Viktor, Századvég Alapítvány, Rogán Antallal, Kapocs Zsókával, Liszkay GáborLiszkay Gábor, Simicska Lajossal, Magyar Nemzetet, Nyergessel Zsolttal, Lánchíd Rádiót, Nagy Ajtony Csaba, Stumpf István, Advenio Zrt, Pro-Aurum Zrt, Nyerges ZsoltNyerges Zsolt, Class FM-nek, Lánchíd Rádió, Fellegi Tamástól, Heti Válasz, Patonai Péter, Magyar Fejlesztési Bank, Inter Media Groupban, Zászlóshajó Kft, Schváb ZoltánSchváb Zoltán, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Simicska LajosSimicska Lajos, Euro Publicity, Mahir Zrt, Magyar Nemzet, Inter Media Group, Magyar Közterületi Média Szövetség, Euro AWK-nak, Széles GáborSzéles Gábor, Videoton Holding, Echo Tv-t, ECHO Hungária Tv Zrt, Magyar Hírlapot, Napi Gazdaság, Tóth Marianna, Tóth OrsolyaTóth Orsolya, Vámos Attila, Zenith Optimedia, Vámos Balázsné, Viszkei András, Walter Hediger, Viszkei Márton, Értékesítési Osztályának, Értékesítési Osztálya, Közbeszerzési Hatóságnál, Vitézy TamásVitézy Tamás, Théma Lapkiadót, Helyi Téma, Vitézy Dávidnak, Budapesti Közlekedési Központ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
William Shakespeare idézet  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A világnak égető szüksége van ...  Ha így haladunk...  Szent György nap  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Pillangó  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Sokkal bölcsebb a természet,  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Beney Zsuzsa  Életművészet  Facebookon kaptam  Esti kép  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Gaál Viktor gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Mindenünk, amink van, amit sze...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Paul David Tripp Április 23  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Vannak arcok  Amit átélünk,  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Rögtön puha Mézes Krémes  Alvó cica  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Alakot vált...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa - Álom  Maradék idő  Minden gyerek jó.  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Pillangó  Az elfogadásnak...  Vannak arcok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
állami hirdetések, pénzek többsége, közbeszerzési piac, 2012-es adatok, fideszes holdudvar, pazarlás csúcsa, állam listaáron, kiírt közbeszerzéseken, arány mindössze, állami megrendelések, előbbi végezte, közterületi hirdetések, fideszes érdekeltség, kereskedelmi rádiók, idén indult, négy legtöbb, állami hirdetésekből, fajsúlyosabb vállalkozókat, hazai médiában, elmúlt években, pletykák szerint, kilencvenes évek, párt gazdasági, tulajdonában lévő, egykori bútorrestaurátor, párt vezetősége, öltözködéstől kezdve, miniszterelnök tanácsadója, utóbbi napokban, bulvárlapok címoldalára, jogászból lett, magyar médiapiac, alkotmánybíróvá választott, kormányváltást megelőzően, kereskedelmi csatorna, első Orbán-kormány, közlekedési törvény, közterületi reklámpiac, fideszes médiabirodalom, mérnök végzettségű, addig liberális, összes eddig, magyar reklám-, kormányváltás közbeszerzéseket, közlekedési vállalat, korábbi ügyfelet, törvénytelen közbeszerzést, sértettek megtámadták, közbeszerzéseken, érdekeltségeinél, tisztségviselője, legbefolyásosabb, közbeszerzéseket, bútorrestaurátor, résztulajdonában, vezérigazgatója, résztulajdonosa, társtulajdonosa, miniszterelnöki, reklámügynökség, mediacontactnak, tevékenységéről, médiavásárlásra, igazgatótanácsi, főpolgármesteri, újraindításával, alkotmánybíróvá, médiabirodalma, médiafelületek, médiabirodalom, buszmegállókat, érdekeltségébe, létrehozásában, miniszterelnök, szerencsejáték, munkatársaként, példányszámban, megállapítható, beszédstíluson, üzletemberként, kormányváltást, igazgatójaként, összegyűjtötte, kommunikációs, megalapította, arcképcsarnok, lajossimicska, módosításával, vállalkozókat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.